Καλύτερη Τιμή

90,00

go

Δραστηριότητες στην Ευρυτανία

Σήμερα προσφέρονται απεριόριστες ευκαιρίες για υπαίθριες δραστηριοτήτες στην Ευρυτανία χειμώνα και καλοκαίρι. Υπάρχει ένα σύγχρονο Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι, δυο ορειβατικά καταφύγια (Βελούχι, Καλιακούδα) και πάμπολλες διαδρομές για ορειβατικό σκι. Τα βουνά και τα φαράγγια της περιοχής, από άνοιξη μέχρι φθινόπωρο προσφέρονται για ορειβασία, πεζοπορία, ποδήλατο βουνού, ιππασία, ενώ τα ποτάμια της προσφέρονται για διασχίσεις, rafting canoe-kayak και κολύμπι. Αν είστε φίλος της έντονης δράσης και της περιπέτειας, θα κάνετε "ράφτινγκ" - κατάβαση με βάρκα - στον Αχελώο στον Τρικεριώτη και στον Ταυρωπό ποταμό. Μπορείτε επίσης να "τραβήξετε κουπί" στα ήρεμα νερά της λίμνης των Κρεμαστών, ενώ για "καγιάκ"στην Ευρυτανία τα ορμητικά ποτάμια της είναι ιδανικά για τους λάτρεις των πιο extreme sport.

Μια άρτια και υψηλής ποιότητας υποδομή, ξενώνες, ταβερνάκια, βάσεις δραστηριοτήτων, ιππασίας, έχει δημιουργηθεί σε πολλά χωριά, κι έτσι μπορεί κανείς ν' απολαύσει με άνεση τις διακοπές στο Καρπενήσι. Και για δυνατές απολαύσεις κατακτήστε το βουνό με ένα 4x4. (4x4 car driving είναι διαθέσιμα παράλληλα με mountain bikes, έτσι ώστε ο κάθε επισκέπτης να βρει αυτό που του ταιριάζει)...

Χιονοδρομικό Κέντρο στην Ευρυτανία

Το ‘’Χιονοδρομικό Κέντρο στην Ευρυτανία’’ βρίσκεται μόλις 12 χιλιόμετρα βόρεια από το Καρπενήσι, σε ένα οροπέδιο του Τυμφρηστού, στη θέση ‘’Διαβολότοπος’’. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Η περιοχή είναι ιδανική, καθώς διατηρεί καλής ποιότητας χιόνι για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ξεκινά από τα 1800 μέτρα και φτάνει περίπου στα 2100. Ιδρύθηκε το 1974 από ιδιώτες, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους επισκέπτες, κατατάσσοντας το έτσι στα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας.

Εδώ μπορείτε να βιώσετε τη μοναδική εμπειρία του νυχτερινού σκι, μια από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες στην Ευρυτανία ή να ξεκινήσετε τα πρώτα σας βήματα στο άθλημα καθώς διαθέτει σχολή σκι, να αγοράσετε ή να νοικιάσετε όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεστε, να κάνετε βόλτα με τα μηχανοκίνητα έλκηθρα (snowmobiles), ή αν αυτά είναι πολύ προχωρημένα για σας, να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου, με θέα τις χιονοσκέπαστες βουνοκορφές της Ευρυτανίας.

Το χιονοδρομικό κέντρο στην Ευρυτανία διαθέτει 7 αναβατήρες (3 συρόμενους και 4 εναέριους) οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν 5150 άτομα την ώρα. Αποτελείται συνολικά από 11 πίστες, για διαφορετικά γούστα και… ικανότητες.

Δραστηριότητες στην Ευρυτανία Καγιάκ στην Ευρυτανία Activities in Evritania Kayak in Evritania Evritania Evritania Activities ορειβασία βελούχι ski center karpenisi χιονοδρομικο κέντρο χιονοδρομικό βέλουχι λιμνη μικρό χωριό Ευρυτανία Δραστηριότητες